Masurile PRONTO de prevenire a răspândirii bolilor

In activitatea zilnica, facem tot ce ne este posibil pentru siguranța clienților noștri. De aceea in Magazinele Carrefour express PRONTO am luat masuri de igienizare si prevenire a răspândirii noului virus:

 

 1. Am scurtat temporar programul de funcționare al magazinelor, inclusiv limitarea programului magazinelor non stop care se închid acum la ora 22.
 2. Am instalat pereți de protecție din plexiglas pentru a limita contactul direct dintre casieri cu potențiali posibili purtători ai virusului
 3. Punem la dispoziția clienților și angajaților dispensere cu dezinfectant pentru mâini
 4. Igienizam frecvent coșurile de cumpărături, casele de marcat, POS-urile
 5. Toti angajații noștri au la dispoziție măști, mânuși, viziere și sunt instruiți sa le poarte. In cazul puțin probabil în care acest lucru nu se întâmpla va rugam sunați la 021.269.3333 pentru a ne anunța și a putea lua măsurile care se impun
 6. Numai pentru situații excepționale avem la dispoziție și costume care sa acopere angajații complet. 
 7. Prin intermediul afișajelor recomandam clienților noștri sa păstreze distanța minima de 1,5 metri fata de orice persoana din magazin

 

Pe lângă aceasta am instruit angajații și recomandam clienților noștri sa se protejeze:

 1. Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic, intens, zone de recreere.
 2. Feriți copiiide acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe/obiecte comune de către un număr mare de copii.
 3. Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.
 4. Se recomandă, inclusiv în privința persoanelor împreună cu care locuiți, să NU intrați în contact direct decât după igienizarea mâinilor atunci când reveniți la domiciliu.
 5. Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.
 6. În cazul în care sunteți totuși nevoiți să atingeți aceste suprafețe, protejați-vă folosind șervețele de unică folosință.
 7. Păstrați o distanță semnificativă, de 2 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.
 8. Asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura.
 9. Folosiți, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiți intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.
 10. În zonele urbane, pentru distanțe mici, se recomandă folosirea modalităților alternative de deplasare, fie cu bicicleta/trotineta electrică, fie mersul pe jos.
 11. Evitați deplasările în țările care se confruntă cu număr mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus (COVID-19) și descurajați întoarcerea în țară a persoanelor din zonele de risc, respectiv din țările cu număr mare de cazuri cu noul coronavirus
 12. Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul/telefonul sau plăți on-line.
 13. Transmitereavirușilor se realizează într-o pondere semnificativă prin intermediul banilor, cu care ia contact, statistic, un număr foarte mare de persoane.
 14. Optați pentru munca de acasă, în măsura în care aveți această posibilitate oferită de angajator.
 15. Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați. Folosiți masca de protecție doar în cazul în care aveți simptome de gripă sau răceală, pentru a-i proteja pe ceilalți.
 16. Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.
 17. Folosiți prosoape de hârtie, de preferat, pentru a vă șterge mâinile.
 18. Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate.
 19. Dacă strănutați sau tușiți acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel de unică folosință, pe care aveți grijă să-l aruncați imediat la coșul de gunoi.
 20. Dezinfectați frecvent, cu soluție pe bază de alcool sau clor, suprafețele cu care intrați în contact, atât acasă cât și la locul de muncă.
 21. Aerisiți de mai multe ori pe zi încăperile în care desfășurați activități.
 22. Luați medicamente antivirale sau antibiotice numai la prescripția medicului.
 23. NU beți lichide din aceeași sticlă/pahar cu alte persoane și nu folosiți aceleași tacâmuri.
 24. NU intrați în contact direct cu persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, indiferent dacă prezintă sau nu simptome specifice coronavirus.
 25. Masca de protecție/masca chirurgicală îi protejează pe cei din jurul dumneavoastră, în cazul în care aveți simptome de gripă sau răceală, întrucât previne răspândirea virusului pe cale respiratorie. Masca de protecție trebuie să acopere complet nasul și gura persoanei care o poartă.
 26. Țineți cont de faptul că nu în toate cazurile infectarea cu noul coronavirus (COVID-19) este vizibilă prin simptome specifice (tuse, febră, dificultăți în respirație).
 27. Virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane aparent sănătoase, care nu au cunoștință de faptul că sunt purtători ai noului coronavirus.

x