Cremă de ciocolată fiartă

Crema de ciocolată fiartă este o delicioasă rețetă de desert care va satisface cu siguranță pofta de dulce a oricui. Cu aromele bogate ale ciocolatei și textura sa catifelată, acest desert este perfect pentru a vă răsfăța sau pentru a impresiona invitații la o cină specială. În acest articol, vă vom ghida pas cu pas prin procesul de preparare a unei creme de ciocolată fiartă delicioase.

Ingrediente

Pentru a pregăti crema de ciocolată fiartă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 200 de grame de ciocolată neagră de bună calitate
 • 500 de ml de lapte integral
 • 3 gălbenușuri de ou
 • 75 de grame de zahăr
 • 25 de grame de amidon de porumb
 • 1 vârf de cuțit de sare
 • 1 linguriță de extract de vanilie
 • 2 linguri de unt

Instrucțiuni

Procesul de preparare a cremei de ciocolată fiartă este destul de simplu, dar necesită atenție la detalii. Iată cum să o pregătiți:

 1. Începeți prin topirea ciocolatei. Puteți face acest lucru folosind o metodă dublă de topire, în care puneți ciocolata într-un recipient rezistent la căldură pe o cratiță cu apă clocotită. Amestecați până când ciocolata se topește complet și devine netedă.
 2. Într-o oală separată, încălziți laptele până când începe să dea în clocot. Apoi, reduceți focul la minim.
 3. Într-un bol, amestecați gălbenușurile de ou, zahărul, amidonul de porumb și sarea până când obțineți o pastă omogenă.
 4. Adăugați amestecul de gălbenușuri peste lapte treptat, amestecând încontinuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
 5. Continuați să gătiți amestecul la foc mic, amestecând constant, până când se îngroașă. Acest proces poate dura aproximativ 5-7 minute.
 6. Adăugați ciocolata topită în amestecul de lapte și amestecați bine până când crema devine netedă și omogenă.
 7. Luăm oală de pe foc și adăugăm extractul de vanilie și untul. Amestecați până când untul se topește complet.
 8. Turnați crema de ciocolată fiartă în boluri individuale și acoperiți-le cu folie de plastic pentru a preveni formarea crustei. Lăsați-le să se răcească la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute, apoi puneți-le în frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când sunt complet răcite și bine înghețate.

Servire și garnitură

Când sunteți gata să serviți crema de ciocolată fiartă, puteți adăuga o varietate de garnituri pentru a-i da un plus de savoare. Unele opțiuni populare includ:

 • Fructe proaspete, cum ar fi căpșuni sau banane
 • Smântână bătută
 • Nuci tocate
 • Fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă

Alegeți garnitura care vă place cel mai mult și bucurați-vă de gustul divin al cremei de ciocolată fiartă!

Întrebări frecvente

Care este diferența între cremă de ciocolată fiartă și budincă de ciocolată?

Crema de ciocolată fiartă și budinca de ciocolată sunt asemănătoare în sensul că ambele sunt deserturi din ciocolată cu texturi cremoase. Cu toate acestea, crema de ciocolată fiartă este mai densă și se face de obicei cu ouă și amidon, ceea ce îi conferă o consistență mai groasă. Budinca de ciocolată este mai ușoară și se bazează adesea pe lapte și ouă pentru consistența sa.

Pot folosi ciocolată albă în loc de ciocolată neagră?

Da, puteți utiliza ciocolată albă în loc de ciocolată neagră în rețeta de cremă de ciocolată fiartă. Aceasta va da un gust diferit și o culoare mai deschisă cremei. Alegeți ciocolata care vă place cel mai mult sau experimentați cu ambele variante pentru a vedea care vă place mai mult.

Cât timp se poate păstra crema de ciocolată fiartă în frigider?

Crema de ciocolată fiartă se poate păstra în frigider timp de aproximativ 3-4 zile într-un recipient etanș. Asigurați-vă că o acoperiți bine pentru a preveni absorbția mirosurilor din frigider și formarea crustei. Puteți să o serviți rece sau să o încălziți ușor înainte de a o savura din nou.

Vezi și:

Photo of author

Traian

Lasă un comentariu