Negresă cu ciocolată

Ah, negresa cu ciocolată, această delicioasă prăjitură care ne încântă simțurile cu gustul său bogat și textura sa suculentă. Nu există prea multe deserturi care să rivalizeze cu această rețetă clasica și iubita de toată lumea. Cu ciocolata sa decadentă și aroma sa inconfundabilă, negresa cu ciocolată este o adevărată delicatesă pentru cei cu o pasiune pentru dulciuri. În acest articol, vom explora originea acestei prăjituri, ingrediente esențiale, și cum puteți să o pregătiți în propriul dumneavoastră bucătărie.

Originea negresei cu ciocolată

Originară din Statele Unite, negresa cu ciocolată a câștigat rapid popularitate în întreaga lume datorită gustului său excepțional. Se crede că a fost creată pentru prima dată în timpul perioadei de segregare rasială, și a devenit o rețetă îndrăgită în comunitatea afro-americană. Numele său, „negresă,” reflectă această origine și istorie culturală.

Ingrediente esențiale

Pentru a pregăti negresa cu ciocolată, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 200g ciocolată neagră
 • 150g unt
 • 200g zahăr
 • 3 ouă
 • 150g făină
 • 1 linguriță praf de copt
 • 1 linguriță extract de vanilie
 • 1 praf de sare

Cum se prepară negresa cu ciocolată?

Urmați acești pași simpli pentru a vă bucura de o negresă cu ciocolată perfectă:

 1. Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și a pregăti o tavă pătrată de copt cu hârtie pergament.
 2. Topiți ciocolata și untul într-un vas mare la bain-marie, amestecând până la omogenizare. Lăsați amestecul să se răcească ușor.
 3. Adăugați zahărul și ouăle în amestecul de ciocolată și unt, amestecând bine după fiecare adăugare.
 4. Încorporați făina, praful de copt, extractul de vanilie și sarea în amestecul de ciocolată. Amestecați până la obținerea unei compoziții omogene.
 5. Turnați amestecul în tava pregătită și nivelați-l cu grijă.
 6. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute sau până când un scobitor introdusă în centrul prăjiturii iese curată.
 7. Lăsați negresa să se răcească complet în tavă înainte de a o tăia în pătrate delicioase.

Încheiere

Negresa cu ciocolată este un desert clasic și iubit de oameni din toate colțurile lumii. Cu o istorie bogată și un gust irezistibil, această prăjitură va rămâne întotdeauna în topul preferințelor culinare. Acum că știți cum să o preparați, nu ezitați să vă bucurați de această delicatesă în propriul cămin!

Care este istoria negresei cu ciocolată?

Negresa cu ciocolată are origini în comunitatea afro-americană din Statele Unite, fiind creată în timpul perioadei de segregare rasială. Numele său reflectă istoria și originea culturală a acestei prăjituri.

Care sunt ingredientele principale pentru negresa cu ciocolată?

Ingredientele esențiale pentru negresa cu ciocolată includ ciocolată neagră, unt, zahăr, ouă, făină, praf de copt, extract de vanilie și sare.

Cum se prepară negresa cu ciocolată?

Pentru a prepara negresa cu ciocolată, trebuie să topiți ciocolata și untul, să adăugați zahărul și ouăle, apoi să incorporați făina, praful de copt, extractul de vanilie și sarea. Coaceți amestecul rezultat în cuptor, apoi lăsați-l să se răcească înainte de a-l tăia în bucăți.

Cât timp trebuie să se coacă negresa cu ciocolată?

Negresa cu ciocolată trebuie să fie coaptă în cuptor preîncălzit la 180°C timp de 25-30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii iese curată.

Vezi și:

Photo of author

Perso

Lasă un comentariu